Amarone della Valpolicella 2008




Am degustat la “Vinoteca mea” magazinul prietenului nostru Marius Man, un Amarone della Valpolicella 2008 produs de Santa Sofia din cei mai buni struguri cultivati pe dealuri stancoase. Obtinut din 70% Corvina, 25% Rondinella si 5% Molinara, struguri uscati pe un pat de paie asezat in soare timp de 4 luni pierzand astfel in jur de 30% din apa pe care o contin.
 
 
Producatorul spune, pe site-ul sau, ca pentru acest vin foloseste doar mustul de la prima presare usoara insemnand 40 de litrii la 100 de kg, iar pentru a continua povestea la acelasi nivel, vinul este maturat in butoaie mari de stejar (aprox. 800-1000l) timp de 36 de luni si invechit la sticla pentru o perioada de 12 luni.
Cuvantul de ordine pentru acest vin este: intensitate. Aromele sunt intense, gustul este intens insa, taninurile sunt mai catifelate comparativ cu alte vinuri mari italienesti precum Barolo, Brunello etc.
 
M-a incantat cu o culoare rosu granat, cu arome intense de tabac si lemna ars ce se impleticesc ca intr-o spirala cu aromele de coacaze negre, prune uscate si visine. Gustul este delicat, plin, oferind senzatia de cald și catifelat, alaturi de care se regasesc note intense ca gemul de visine, migdale si prune uscate.   

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIN DE SOMMELIER - interviu cu blog.pistoanebaricate.ro/

GENERATIA 9

Beciul Domnesc Grand Reserve